Det verkliga värdet av en klockor kopior Rolex Submariner

Det verkliga värdet av en klockor kopior Rolex Submariner

  • By :
  • Category : replik
  • Comment : 0

Denna replikubåt är erkänd och älskad av nästan alla älskare av klockor kopior, och är en av de mest populära klockorna i världen, för att inte tala om Rolex. Faktum är att om du vill försöka vinna en helt ny ubåt måste du vänta var som helst mellan ett och fyra år, beroende på typ. Lyckligtvis finns det många alternativ på sekundärmarknaden som gör det enklare och snabbare att få en av dessa ikoniska dykurar.
Men när du börjar siktas genom alla referenser, material och mönster är det lätt att börja undra varför sådana enorma prisskillnader spelar in. Så jag kommer att analysera två väldigt olika ändar av Rolex Submariner-spektrumet – en rimlig och fortfarande jävla snygg $ 10k Submariner och en äldre modell som är värd mer än $ 100k.
Förutom att vara en av de mest populära Rolex-modellerna har ubåtar en lång och rik historia. Klockan släpptes första gången 1953 som en referens till Rolex 6204 och har genomgått många designförändringar under de senaste 60 åren, vilket gör den till en av de mest estetiskt varierande replikurarna i Rolex-linjen.
Så när vi tittar på $ 10k-referensen 16613, som är från serieåret 2006-2007, vet vi att det är en nyare generationsmodell. Den berömda rostfritt och guld två-ton Submariner lanserades först 1984, så den moderna 16613 som presenteras här har inte någon verklig generationsprövning som skulle öka dess värde.
Jämfört med äldre Submariner 16613-klockor har dock denna som görs närmare slutet på referensproduktionen lite mer värde. Eftersom referensen 16613 ännu inte har nått vintage-status, är nyare versioner som den här faktiskt mer värdefulla.
Submariner 6538 var i produktion i bara en handfull år under slutet av 1950-talet, och som ett resultat av dess korta produktionsperiod gjordes ett relativt litet antal referens 6538-klockor. Därutöver är många ref. 6538 Submariner-klockor behandlades grovt, vilket ytterligare minskar antalet som fortfarande existerar idag. Det finns Submariner som bars av Sean Connery i de ursprungliga James Bond-filmerna ovanpå allt annat, vilket hjälper till att göra 6538 till en av de mest önskvärda Submariner-referenserna i historien.
Det är här ursprunget och de små detaljerna verkligen blir intressanta. Den senaste versionen av repliken Rolex ubåt introducerades först för cirka 20 år sedan, och nästan alla modeller som producerats sedan dess har varit densamma. Jämför det med referensen 6538, som trots att den skapades för bara några korta år var utrustad med både kronometercertifierade och icke-kronometercertifierade rörelser, tillsammans med ett stort urval av urtavlavarianter.
Små produktionsnummer och den inneboende variationen som finns bland överlevande exempel skapar enorm spänning för samlare. Dessutom det sätt som individen tittar på ålder över tid – som ratten på denna ref. 6538 som bleknar till en rik ”tropisk” brun färg – gör ytterligare variation bland en enda referens till den punkt där inga två klockor är så nära de verkliga modellerna ..
Utöver själva klockans fysiska egenskaper, vem som ägde den kan göra en stor skillnad när det gäller vintage Rolex-kollektionen. Som nämnts tidigare betraktades ubåten som ett precisionsdykverktyg i slutet av 1950-talet, och ett betydande antal ubåtar hamnade i händerna på tjänande soldater. Äldre Rolex klockor kopior med historia av militär användning är ofta mer värdefulla som ett resultat.
Även utan den berömda tidigare ägaren, är replikklockan ovan exakt samma ubåtreferens som bärs i de tidiga James Bond-filmerna som gjorde det mer populärt bland samlare. Och om ubåten 6538 som Sean Connery hade på sig i filmen dyker upp på auktion, kan dess ursprung bara garantera ett sju-siffrigt pris.

admin