falska Rolex olika versioner av Datejust och Date

falska Rolex olika versioner av Datejust och Date

  • By :
  • Category : Rolex
  • Comment : 0

På grund av deras liknande namn, nästan identisk stil, finns det ofta viss förvirring kring repliken Rolex Datejust och date watch. Eftersom dessa två liknande klockor kopior anses skilja sig från Rolex-klockserien kommer vi att diskutera skillnaderna mellan Rolex-datum för att eliminera förvirring.
För att fira företagets 40-årsjubileum avslöjade Rolex Datejust 1945 som världens första kronometerklassade armbandsur med ett datumfönster på urtavlan. Den nya repliken Rolex var en samling av varumärkets andra banbrytande innovationer, som vattentäta ostronskal och en ”permanent” mekanisk rörelse som automatiskt lindades. Som ett resultat är den falska klockans officiella namn Rolex Oyster Perpetual Datejust.
En annan nyhet med Datejust var dess femlänkarmbanddesign, som kallas Jubilee-armbandet. Den inledande helgulta guldguld Datejust-modellen kombinerade ett 36 mm fodral med en räfflad bezel och ett jubileumsarmband – designelement som fortfarande är populära inom den moderna Datejust-kollektionen även om lineupen har blommat med ett stort sortiment av olika metall, bezel, armband och storlek alternativ.
Rolex Date deltog i företagets katalog i mitten av 1950-talet som ett något mindre alternativ till Datejust. I stället för ett 36 mm Oyster-fodral, sportade Oyster Perpetual Date-klockan ett 34mm-fodral med en urtavla med ett datumfönster klockan 3. Även om det finns några andra stilar att välja mellan, som rent guld, var de flesta av de tidiga modellerna rostfritt stål med eleganta kanter och tre-ringar ostringsarmband.
Rätt utanför fladdermössen ser vi att Rolex Date inte bara var en mindre iteration av Datejust, utan också ett något mer avslappnat alternativ. När Rolex lanserade Date-modellen hade Cyclops datumförstoringslinsen redan införts 1953. Cyclops-bubblan tjänar till att förstora datafönstret med 2,5 gånger och det har blivit en armatur för alla Datejust- och Date-klockor sedan starten.
Medan de första storleken på Datejust och Date var 36mm och 34mm, lägger Rolex till fler storleksalternativ till båda samlingarna under åren. Till exempel, något förbryllande, har Rolex tidigare producerat Lady-Datejust och Ladies ’Date med 26 mm fodral, och mid-sized Datejust och mid-size Date med 31 mm case-storlekar. Dessutom har Rolex också upphört med att göra Lady-Datejust 26 och ersätta den med Lady-Datejust 28. Dessutom har Rolex under det senaste decenniet också lagt till större alternativ för Datejust.
Det finns vissa årgångar och stoppdatum-modeller i rent guld och olika nyanser av stål och guld, men Rolex har förenklat bara två alternativ: platta i rostfritt stål eller rostfritt stål, båda med 34 mm fodral och monterade ostringsarmband. Sammantaget är Rolex-datumet en mindre och enklare version av replik-Rolex-datumet som bara har färre alternativ från fabriken, men erbjuder nästan samma funktioner.

admin