Replika cool överdimensionerad Breitling Avenger Hurricane 12H

Replika cool överdimensionerad Breitling Avenger Hurricane 12H

Replika cool överdimensionerad Breitling Avenger Hurricane 12H

Det är välkänt att överdimensionerade klockor har blivit ganska vanliga idag. Men faktum var inte så här tidigare. Runt 1920-talet sedan armbandsuret först blev populärt, har dess dimensioner ökat stadigt. Till en början skedde ökningen mycket långsamt, med de tidigaste modellerna för män som började vid 30 mm-32 mm-märket och sedan utvecklades till 36 mm maxstorlek för de mer formella delarna (40 mm för verktygsklockor) under åren, och insisterade på att mestadels andra hälften av 1900-talet.

Medan saker och ting började förändras ungefär vid millennieskiftet, och tillverkare av lyxklockor började höja skalan på sina klockor dramatiskt. I mitten av 2000-talet var det vanligt att se djärva, in-your-face-designer som toppade skalan på 45 mm och längre, vilket gjorde den genomsnittliga storleken allt högre. Och nu har 40 mm-42 mm höjts till den accepterade medianen, men eftersom många märken hade introducerat många av sina mest populära modeller under de senaste åren verkar loppet för att skapa den största handledsutsmyckningen i mattallrikstorlek vara över. Även så här,
det finns fortfarande många entusiaster som är sugna på överdimensionerade breitling klockor kopior. Den rätta, på rätt person, kan se imponerande ut utan att vara för överväldigande; men de alla gör verkligen ett uttalande.
När det kommer till Breitling kan du hitta ett antal överdimensionerade klockor, vilket egentligen inte är förvånande. På grund av att den är älskad av både militärpiloter och specialstyrkor, introducerar den schweiziska tillverkaren sällan något blygt och drar sig tillbaka från sin Grenchen-baserade fästning.

2023 tillkännagav Breitling Avenger Hurricane 12H, en uppföljande Hurricane-version mer inspirerad av soldaten, som innehöll en 24-timmars siffervisning. 12H är lite mer konventionell och civilvänlig, vilket betyder att en timvisare som pekar på klockan tre indikerar att klockan faktiskt är tre och inte 06:00.
Det är dock lätt att märka att Breitling Avenger Hurricane 12H inte är liten, som har två tillgängliga storlekar att erbjudas: en positivt minuscule 45 mm version och en nästan manlig nog 50 mm variant. Båda är gjorda av Breitlings eget patenterade material-Breitlight, som är en högteknologisk polymer som förmodligen är sex gånger lättare än stål och mer än tre gånger lättare än titan, samtidigt som den är ganska hårdare än båda också.
Den är förvånansvärt bärbar av den väl tilltagna delen på grund av användningen av Breitlight, även om det säkert inte är för alla arbetsplatser. Sitter i den tjocka änden av spektrat på 17 mm höjd, kommer den inte att glida diskret under några skjortärmar heller.vg

Antingen i Volcano Black eller en ljus Cobra Yellow, urtavlan är mycket läsbar – som du hoppas, med tanke på mängden fastigheter till hands. Trion av sub-urtavlor sitter i tunnland av rymd, en touch av färg har getts till 30-minuters register som hjälper dess läsbarhet. Spetsen på kronografens sekundvisare är på samma sätt färgad med orange på den svarta versionen och röd på den gula. Dessutom finns ett litet datumfönster vid 4:30-positionen.
Även om de objektivt betraktas som en av ”överdimensionerade klockor” är samlingarna av Breitling Avenger Hurricane 12H relativt lätta på grund av sin Breitlight-konstruktion.
Runt det hela finns en bekant Breitling enkelriktad ram, med sina fyra ryttareflikar vid 15-minutersmarkörerna. Det som täcks av urtavlan är en safirglas behandlad på båda sidor med en antireflekterande beläggning, vilket gör urtavlan enastående läsbarhet i alla vinklar.

Det är den inre konstruktionen som gör den största skillnaden mellan den här och originalversionen. Istället för den äldre klockans Caliber B12 använder Hurricane 12H den underbara interna B01 som ger den en kronografrörelse med kolumnhjul med en vertikal koppling, vilket eliminerar alla tecken på skakningar på den centrala sekundvisaren oavsett om den startar, stannar eller återställs. . Den har också Breitlings eget självcentrerande system och ett stötdämpande escape-hjul, vilket gör hela klockan mer motståndskraftig mot stötar. Det viktigaste är att en 70-timmars kraftreserv kan tillhandahållas av 28 800 vph, 47-juvelrörelsen.
Om du är osäker så är detta en klockor kopior riktad till den testosterondrypande actionmannen. Den kommer till och med med ett exklusivt militärt textilfiberband, med ett innerfoder av gummi. Dessutom är det lätt att använda medan du bär handskar eftersom kronografens tryckare och krona är täckta med ett halkfritt material.
Sammanfattningsvis är Hurricane 12H inte särskilt uppenbar, särskilt för en överdimensionerad 50 mm klocka. Det smygliknande fodralmaterialet hjälper det att förbli relativt inkognito och versionen med svart urtavla gör särskilt bra för att hålla sig hemlig, och för alla Navy Seals och kontorsbaserade Seal-wannabes är det utan tvekan att Hurricane 12H är ett perfekt val.

admin