Watches And Wonders 2023 Sammanfattning: Ingen hype, men något bättre…

Watches And Wonders 2023 Sammanfattning: Ingen hype, men något bättre…

  • By :
  • Category : replik
  • Comment : 0
Watches And Wonders 2023 Sammanfattning: Ingen hype, men något bättre…

 

Jag behövde lite tid för Watches and Wonders 2023 att sjunka in. Den här utställningen började som en digital utställning under pandemin och förvandlades till en fysisk utställning 2022. Den är så att säga efterföljaren till SIHH och Baselworld. Förra årets show förvandlades snabbt till Vacheron Constantin Historiques 222, Fake Rolex GMT-Master II ”Destro” och Tudor Black Bay Pro var de mest omtalade bitarna. Årets Watches & Wonders handlade dock mindre om hype och mer om ”bara bra klockor”.

Watches & Wonders 2023 recension
Innan jag glömmer, klockorna som fick mer uppmärksamhet än Historiques 222, ”Destro” och Black Bay Pro var de 11 MoonSwatch-modellerna som Swatch släppte bara några dagar innan Watches & Wonders 2022. Och medan vissa märken försökte få tag på hypemaskinen på gång, visade sig detta år vara en helt annan historia. Naturligtvis försökte alla märken att göra sina klockor till centrum för uppmärksamheten, eller åtminstone en speciell höjdpunkt. Men i år var det på det stora hela ingen hype. Man kan hävda att modellerna Rolex Day-Date ”Jigsaw” och Oyster Perpetual ”Celebration” väckte lite uppståndelse. Återigen, folk tjatar om allt Rolex ändå. Det har inte förändrats sedan jag har varit på dessa shower (sedan 2007.) IWC:s Ingenieur gjorde några vågor, men det hade inte den inverkan som Vacheron Constantins Historiques 222 gjorde förra året.

Vi har sett några mycket bra klockor.
Sammantaget skulle jag säga att vi precis såg många bra klockor. Och det är bra. Hypen vänder sig till spekulanter och gör det nästan omöjligt för entusiaster och samlare att få de klockor de vill ha. Om Vacheron Constantin faktiskt hade kommit ut med en klocka i rostfritt stål eller till och med en tvåfärgad 222 Historic Record-klocka, hade det kanske sett helt annorlunda ut. Men nej, Jaeger-LeCoultre har gjort en Jaeger-LeCoultre-grej och precis släppt några riktigt snygga Reverso-modeller. Faktum är att de är så snygga att jag hade glömt bort prishöjningen på 44 % jämfört med förra året.

Patek Philippe 5905Rrolex-078208

Patek Philippe ändrade urtavlans färg på årskalendern 5905(R), och Lange gjorde vad den alltid gör, gjorde en liten ändring eller förbättring av en befintlig modell, och bra, det finns en ny klocka som är värd att uppmärksamma kännaren. Zenith introducerade en ny Pilot’s Watch och lade även till några Defy-modeller. Hublot visade upp sin MP-13 Double Axis Retrograde Tourbillon och CHF 500 000 Big Bang Integrated Tourbillon All Sapphire, men märket lyckades också få Nico Leonard att bära dem (visserligen på April Fool’s Day). Jag måste erkänna att den här golfklockan har väckt mitt intresse, och det har också Classic Fusion Orlinsky.

TAG Heuer gjorde ett bra jobb
TAG Heuer har överraskat oss med Carrera Glassbox-modellerna. De är så bra att jag kan förlåta 36 mm Carrera dateklockorna för att de är tråkiga för mig, trots deras godisliknande urtavla. Men det är bara min åsikt; Jag är säker på att dessa klockor rolex kommer att sälja som smör till massorna. Men Carrera Glass Box-klockan är något annat! Inspirerad av glaslådorna på 1960-talet tydligen! Inspirationen kommer helt klart från TAG Heuer Carrera-modellerna från 1960-talet, inklusive datumet klockan 12. Urverket är dock helt nytt och har till och med ett pelarhjul. Det jag däremot gillar mest med den här klockan är urtavlan. Den har en böjd fläns med en tachymetrisk skala på utsidan och ett minutspår på insidan. Här möter tradition modern design i perfekt harmoni. Även om 6 500 euro inte är litet, får du något original i gengäld.

Rolex är ett kraftpaket, och det kan ingen förneka. Jag slår vad om att du antingen är superglad över några av märkets releaser eller bara suckar högt efter att ha setrolex-078204_02t dem. Jag har märkt att det inte är många som befinner sig någonstans mittemellan när det kommer till Rolex. Jigsaw/emoji Day-Date är inte för mig, men resten av vårt team älskar det. En klocka som jag verkligen gillar, men inte specifikt för mig, är Day-Date i 18k gult guld med karneolurtavla. Den här orangea stenen kombineras så bra med den gula ädelmetallen att jag verkligen blir förvirrad.

Rolex Perpetual Calendar 1908, som i huvudsak ersatte Cellini, är en vacker 39 mm formell klocka som fick en bra press. För vissa är 39 mm (igen) för stort, men på handleden nöts det fint och tunt. Rolex-linjen är stark, med den nya ädelmetallen GMT-Master, 40 mm Explorer och 42 mm titan Yacht-Master. Visserligen var den sista något väntad, eftersom vi har sett prototypen av denna klocka många gånger.

admin